MUST DO’S in en rondom Dishoek

0
2109
MUST DO's in en rondom Dishoek

Ik hoor je al denken: ‘Dishoek? Waar is dat en kan je daar überhaupt iets beleven?’ Nou zeker wel, maar niet allemaal massaal er naartoe gaan na deze blog, want dan wordt het weer veel te druk 😉

Even een plaatje om duidelijk te maken waar Dishoek ligt.

Dishoek Als je Vlissingen verlaat, rijd je dus direct Dishoek in. Klein, knus en supergezellig! Maar als je daar dan bent, wat kan en beter gezegd zou je echt moeten doen daar. Oftewel, wat zijn de MUST DO’s in en rondom Dishoek, volgens ons.

MUST DO’s in en rondom Dishoek

1. Fietsen huren (en natuurlijk gebruiken)

Alleen fietsen huren is een beetje weggegooid geld, dus ga ze na het huren ook echt gebruiken. Het is namelijk heerlijk om bovenop en tussen de duinen een stukje te fietsen op de zeer goed aangelegde en verzorgde fietspaden.

Vanuit Dishoek fiets je makkelijk naar Vlissingen of de andere kant op richting Zoutelande (waar ken ik dat plaatsje toch van? ;-0) en Westkapelle. Mooie routes en prima toeven in al die plaatsen. Zonder tijdsdruk en overvolle agenda een beetje fietsen, genieten van de buitenlucht, her en der een stopje maken voor een bakkie koffie of verfrissend biertje…..wat heb je nog meer nodig.

2. Strandwandeling maken

Natuurlijk weten we niet hoe het toerisme zich gaat ontwikkelen de komende jaren, maar ondanks de groeiende populariteit van deze omgeving, blijft het nog heerlijk ‘rustig’ op de stranden van Dishoek en omliggende plaatsen.

Vrachtschepen kust Vlissingen

Dus maak daar gebruik van. Ga lekker met de blote voetjes door het zand wandelen, genieten van het uitzicht en de voorbij komende boten en schepen, schelpen zoeken en natuurlijk onderweg een stop maken bij een gezellig strandpaviljoen.

3. Strandpaviljoen Kaapduin

En als je dan toch over het strand komt aanwandelen, voorbij fietst of in Dishoek zelf verblijft, dan is Strandpaviljoen Kaapduin een echte aanrader.

Strandpaviljoen Kaapduin Dishoek

We hebben het al eerder beschreven in een blog, maar onze mening wordt gewoon vaker bevestigd. De passie en het plezier waarmee hier gasten ontvangen worden en culinair verwend worden, is heeeeeeeeel speciaal. Wij komen hier dus heel graag en raden je deze toptent dus echt aan!

4. Bezoek omliggende plaatsen

Als je Dishoek of de directe omgeving een keer gaat bezoeken, dan is het zeker aan te raden om de volgende plaatsen te bezoeken:

  • Domburg
  • Zoutelande
  • Westkapelle
  • de grotere plaatsen Vlissingen en Middelburg

Heerlijk rondstruinen, terrasje pakken, misschien nog wat cultuur opsnuiven of gewoon genieten van allemaal verschillende plaatsen en de rust en kalmte die hier heerst. En dat ondanks menig weekend of vakantieweken waarin het echt druk kan zijn.

Tot slot, als je in Dishoek of directe omgeving wilt verblijven, heb je veel keuzemogelijkheden qua accommodaties. Denk bijvoorbeeld maar eens aan campings, vakantieparken, hotels, B&B’s en het (particulier) huren van een woning of appartement.

Ons advies is om tijdig te plannen en op zoek te gaan naar een passende accommodatie en periode, zodat deze mooie omgeving van je bucketlist afkan. Ben je al geweest? Laat ons weten wat je ervan gevonden hebt en deel je tips met ons.

 

Facebook
Facebook
Pinterest
Pinterest
Instagram

LAAT EEN REACTIE ACHTER