Review | Film Death Wish (met Bruce Willis in de hoofdrol)

0
1089
Filmposter Death Wish

Als Die Hard-fan van Bruce Willis weet je dat hij in films heeft meegespeeld waarbij je twijfels kan hebben over de kwaliteit van deze films, maar er zitten natuurlijk ook knettergave films bij zoals Tears of the Sun, Hostage, 16 Blocks en de eerste paar Die Hard-films. En zo hoopte ik hetzelfde over deze film, daarom deze review over de film Death Wish.

Gezonde spanning vooraf

Ken je dat gevoel? Je hebt de tickets een paar dagen ervoor geboekt via de website van de bioscoop, maar de dag zelf begint met een bepaalde spanning over de film. En eigenlijk merk je pas dat je die spanning hebt als je de hele dag -tenminste zo voelt het- reclames voorbij hoort komen als je in de auto zit.

En dan is eindelijk het einde van de middag bereikt en ga je vol goede hoop op weg naar de bioscoop. Eigenlijk eerst even een hapje eten bij Happy Italy met je beste vriend om daarna deze film te gaan kijken. En ja hoor, kom je uitgerekend nu in de file te staan. Neeeeeeeeee, niet vandaag, want misschien is dit weer eens een gave film van Bruce die je absoluut niet wilt missen. Gelukkig valt de file mee en ben ik 10 minuten later bij het eten vooraf, dus ruim op tijd voor de film.

Mooie combi, popcorn en Death Wish

Het verhaal van Death Wish

Onze Bruce speelt de rol van een geslaagde chirurg in een groot ziekenhuis. Op de avond van zijn verjaardag zou hij met zijn vrouw en dochter gaan uit eten, maar helaas komt er een spoedgeval in het ziekenhuis tussen. Bruce gaat naar het ziekenhuis en moeder en dochter blijven thuis nadat ze wat boodschappen gehaald hebben voor die avond.

Zij hadden dus met z’n allen niet thuis geweest en dat was bekend bij een aantal inbrekers. Helaas voor moeder en dochter gaat de inbraak wel door en dat gaat uiteindelijk helemaal mis. Moeder overlijdt in het ziekenhuis waar Bruce werkt en dochterlief komt een hele tijd in coma te liggen in hetzelfde ziekenhuis. Lijkt me dé nachtmerrie voor iedere chirurg.

Nadat blijkt dat de politie niet verder komt met het onderzoek en opsporing van de inbrekers, gaat Bruce zelf actie ondernemen. In eerste instantie nog een beetje onwennig en ongepland, maar hij pakt wat willekeurige criminelen aan en wordt een hype in de stad.

Uiteindelijk komt hij op het spoor van de inbrekers die zijn vrouw vermoord hebben en zijn dochter hebben toegetakeld. Zonder het einde echt te verklappen, kan ik zeggen dat alles goed komt met de good guys en iets minder met de bad guys.

Onze review film Death Wish

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, dit was echt een tegenvallende film van Bruce Willis. De categorie actiethriller slaat compleet de plank mis en de kwaliteit van acteren is echt heel slecht.

De manier waarop Paul Kersey (Bruce Willis) en zijn vrouw Lucy (gespeeld door Elisabeth Shue) hun rol vervullen als getrouwd stel komt helemaal niet over. Wellicht komt dit door de combi of omdat met name Bruce niet helemaal past in een dergelijk ‘jasje’.

Oké, stel voor dat je daar doorheen kijkt, dan komt de opbouw van de film aan de orde. Het intro van de film tot het moment van de inbraak is zoetsappig, veel te lang en zeer voorspelbaar. Maar ook dan houd je vol als Bruce-fan.

Dan komt het gedeelte waarin opgebouwd wordt naar het actie-gedeelte. Wat me daar vooral opvalt, zijn de stukken film waarin een boodschap naar de wereld verstopt zit. En dan ook nog eens slecht verstopt 😉 Er wordt stilgestaan bij de ogenschijnlijk makkelijke manier van aanschaf van een wapen in Amerika, bij het vinden van allerlei instructies op YouTube (in dit geval hoe je een wapen schoonmaakt en een harde schijf kan beschadigen zodat deze niet meer uit te lezen is) en natuurlijk de invloed van social media op bijvoorbeeld politiezaken.

Tot slot, het actie-gedeelte zelf. Je merkt heel goed dat Bruce niet meer de jongste is, dus de actiemomenten zijn echt een stuk minder dan vroeger. Op zich niet erg, maar doe dan iets anders verrassends. Helaas is dat de regisseur dus niet gelukt.

Al met al kan ik alleen maar zeggen dat het heel jammer is dat deze film niet beter is. Zeker ook, omdat er in het verhaal echt meer potentie zit volgens mij.

Heb jij Death Wish ook gezien of ga je ‘m binnenkort kijken, laat dan hieronder eens weten wat jij er van vond.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER