Downtown Gourmet Market Eindhoven: genieten tot de max!

0
2770
Downtown Eindhoven: wijntje

Inmiddels weet iedereen dat wij van lekker eten en drinken houden en dat het liefst op een leuke, gezellige en/of mooie plek met fijne en heerlijke mensen. Deze keer werd ik verrast door een collega die me meenam naar Downtown Gourmet Market Eindhoven.

Nieuwsgierig als ik ben, wilde ik vooraf iets meer weten en mijn collega vertelde me dat het leek op een foodmarket. Toen was ik natuurlijk helemaal om, want foodmarkets zijn me op het bourgondische lijf geschreven. Kijk maar eens naar onze eerdere ervaring van een foodmarket in centrum Madrid.

Deze foodmarket Downtown Gourmet Market Eindhoven ligt aan de rand van het winkelcentrum aan de Smalle Haven en ligt daar eigenlijk ideaal. Na of tijdens een dagje shoppen even uit de drukte vluchten en volle bak genieten van al het lekkers dat deze foodmarket te bieden heeft. Ga je niet shoppen, dan heb je vanaf nu toch een mooi excuus om deze kant van Eindhoven te bezoeken. En mind my words, je gaat daar geen minuut spijt van hebben!

Downtown Eindhoven: inrichting binnen

Inrichting en aankleding

Voordat ik stilsta bij al het lekkers van deze foodmarket, wil ik vooral even de aandacht vestigen op de inrichting en aankleding. Binnen lijkt het op een binnenplaats door de gekozen bestrating als aankleding van de vloer. Verder de industriële look gecombineerd met grote rieten manden met daarin echte planten. Heel sfeervol en voelt tegelijkertijd ook alsof je thuis een groot etentje houdt voor vrienden en familie. Dat alles aangekleed met leuke kleurrijke zitjes en verschillende lampen maakt het helemaal af.

Buiten, een stuk overdekt maar ook een stuk onoverdekt terras, is het maximale qua sfeer neergezet. Knus en gezellig als een fleurige binnentuin van een stadswoning, maar dan met voldoende plek om flink wat vrienden over de vloer te kunnen krijgen. Ondanks de drukte kreeg ik het idee dat er voldoende zitplaatsen waren om gezellig te genieten van alle culinaire hoogstandjes.

Culinaire hoogstandjes

En dan eindelijk het eten! Ik heb natuurlijk niet alles kunnen proeven, dus ik moet zeker nog een keer terug. De avond ben ik gestart met een bekend gerecht, namelijk rijst met kip madras. Dat leek me een veilige keuze, maar niet één waarvan ik spijt kreeg. Deze kip madras was namelijk zo goed van smaak dat ik de neiging had om het schaaltje leeg te schrapen. Licht pittig, maar niet te pittig waardoor je niet meer echt proeft. Echt precies goed. Mocht je overigens weinig tijd hebben, dan was dit gerecht ook prima qua hoeveelheid.

Risotto truffel bitterballen en ambachtelijke friet

Maar, daar liet ik het niet bij deze avond. Tijdens het bestellen van en wachten op de bereiding van de kip madras had ik in mijn ooghoek een ander eettentje gezien. Wat me daar op de kaart opviel, waren de risotto truffel bitterballen. Die moest ik natuurlijk uitproberen samen met de verse ambachtelijke friet. Natuurlijk een compleet ander gerecht dan de eerste, maar ook hierbij kan ik aangeven dat deze zeker een aanrader zijn. Houd er wel rekening mee dat deze bitterballen zeer machtig zijn, dus vijf stuks zal vaak voldoende zijn. Ik vond ze in ieder geval HEERLIJK!

Ijsdessert met donkere caramel, krokante nootjes en verse slagroom

Voor vanavond heb ik toch echt wel voldoende gegeten, dus qua hoofdgerechten heb ik het hierbij gelaten. Maar ik kon niet weg zonder een fatsoenlijk nagerecht. Heel de avond zag ik al andere bezoekers voorbij lopen met schitterend en origineel opgemaakte desserts, dus daar ben ik ook voor gegaan. Mijn keuze viel op het kletskopje. Een fingerlicking ijsdessert met donkere caramel, krokante nootjes en verse slagroom. Een waar feest!

Deze topavond met geweldig en smakelijk eten, goed en gezellig gezelschap en vriendelijk en niet opdringerig personeel heeft wederom een pareltje opgeleverd. Wat een beleving om hier te eten en drinken. Ga het zeker een keer zelf uitproberen, wellicht kom je mij er dan ook tegen, want ik ga zeker vaker komen!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER