Review | film Sully (met Tom Hanks in de hoofdrol)

0
1522
Review film Sully

Deze keer de review van de film Sully waarin Tom Hanks de hoofdrol speelt. De film is al weer een tijdje terug gemaakt, namelijk in 2016, maar lag nog steeds op onze mustsee-stapel met dvd’s. Dus beter laat dan nooit, zeg maar 😉

Verhaallijn film Sully

Het betreft het waargebeurde verhaal dat heeft plaatsgevonden op 15 januari 2009 op de rivier De Hudson in New York . De piloot Chesley Sullenberger, bijnaam Sully, maakt de perfecte noodlanding in deze rivier nadat de motoren ermee ophielden. Ondanks deze onorthodoxe landing zorgt deze Amerikaanse piloot ervoor dat alle passagiers deze bijna ramp overleven en kunnen navertellen.

Sully, natuurlijk geniaal gespeeld door Tom Hanks, is hiermee snel een held in ogen van het algemene publiek en de media. Helaas krijgt deze superheld te maken met een onderzoek waarin zijn handelen onderzocht wordt. Hierbij loopt hij het risico, ondanks de overtuiging van het goede handelen, zijn carrière en baan kwijt te raken.

Onze review over film Sully

Fijn om weer eens een rampenfilm te zien waarin duidelijk een happy end naar voren komt. Niet alleen het feit dat alle inzittenden het overleven, maar ook dat de betreffende piloot niet alsnog de schuld krijgt van deze noodlanding.

Daarnaast heeft regisseur Clint Eastwood de juiste hoofdrolspeler weten te strikken in de persoon van Tom Hanks. Hij zet de piloot zonder al teveel onnatuurlijke franje neer in deze film waardoor wij helemaal in het verhaal gezogen werden. Dat is dus niet alleen de kracht van de regisseur (die de film niet groter of heftiger maakt dan de werkelijkheid), maar ook van Tom Hanks die de piloot geloofwaardig speelt en dus niet typisch ‘een Amerikaanse held’ speelt.

Conclusie: geen bestseller, maar zeker een goede verfilming van een mooi waargebeurd verhaal, waarbij de gebeurtenis en de hoofdrolspelers in hun waarde gelaten worden. Top!

Zou je meer info willen hebben over de andere acteurs, andere reviews en wat voor score deze film ontvangen heeft, kijk dan vooral eens op de site van IMDB.

Wil je deze film zelf aanschaffen? Dan is deze te bestellen via o.a. Bol.com

Heb je nog tips voor ons om te kijken? Graag een reactie onder dit artikel. Wil je nog meer reviews van ons lezen, kijk dan hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER