Salute bij La Grotta

0
1133

Afgelopen weekend heerlijk gegeten en gedronken bij La Grotta in Bergen op Zoom. Voor ons een nieuwe Italiaanse ervaring die we als zeer positief hebben ervaren.

La Grotta is te vinden op de sfeervolle Grote Markt en de ingang zit een beetje verstopt. Op zich logisch, want je komt inderdaad ondergronds uit in een sfeervol, klein en knus restaurant. We voelden ons direct welkom en thuis door de vriendelijke bediening en bij een Italiaan passende sfeer.

Maar wat hebben we deze keer dan gegeten? Ons gezelschap startte met een aantal verschillende voorgerechten, namelijk: carpaccio, chef’s salade en antipasto. Daarbij viel op dat het allemaal zeer smaakvol was, waarbij de huisgemaakte pesto er bovenuit stak. Bijpassend wijntje en onze culinaire reis bij La Grotta was prettig gestart.

IMG_4446

Tijdens ons voorgerecht zagen en roken we diverse zelf gemaakte pizza’s voorbij komen, die er zeer smaakvol uitzagen. Wij hadden natuurlijk onze keuzes voor het hoofdgerecht al gemaakt, maar waren wel benieuwd of we spijt zouden krijgen. De gekozen hoofdgerechten waren Penne Pollo (pasta met kip), Filetto al pesto e panna (bavette met huisgemaakte pestosaus), Risotto allo zafforano con coquilles (saffraan risotto met coquilles) en Lamsrack met aardappelpuree en truffel. En we hadden dus 100% zeker geen spijt, wat een lekkernijen hebben we voorgeschoteld gekregen. Echt heeeeeeeeerlijk!

IMG_4444

Naast deze lofzang hebben we wel één tip en een mindere ervaring te delen. De mindere ervaring was een zeer luidruchtig gezelschap achter ons met 4 of 5 kinderen die dansend en springend door het restaurant bewogen zonder dat de ouders er naar omkeken. Daarnaast als tip voor de bediening. Als je als gast een passende wijn bij een gerecht vraagt (die er overigens prima bij paste), vertel dan wel even wat voor wijn je geschonken hebt.

Kortom, wij zetten een topadresje voor goed en betaalbaar Italiaans eten op ons lijstje erbij. Dus als je een keer in of in de buurt bent van Bergen op Zoom, ga gezellig en goed eten bij La Grotta.

Facebook
Facebook
Pinterest
Pinterest
Instagram

LAAT EEN REACTIE ACHTER