Review | Liefdevolle lunch bij Lunchcafé Lente

0
1102

Ken je dat? Je wilt even lekker lunchen zonder daarvoor helemaal opgetut te zijn, lekker jezelf kunnen zijn en toch warm onthaald worden? Nou, wij hadden een drukke ochtend gehad en vonden dat we lekker verwend mochten worden met een liefdevolle lunch.

We hebben al vaker bij Lunchcafé Lente in Roosendaal heerlijk gezeten en gegeten, dus de keuze was makkelijk voor ons.

Liefdevolle lunch

Tja, een liefdevolle lunch, wat bedoelen we daarmee? Dat begint eigenlijk al bij het binnenkomen. We werden zeer hartelijk ontvangen, zoals we eigenlijk altijd gewend zijn van de eigenaresse. Maar heel eerlijk, haar medewerkers heeft ze besmet met hetzelfde dna, want ook zij ontvangen ons net zo hartelijk. Het is direct een ‘warm bad’ waarin je binnenstapt.

En daarna gaat het echte feest beginnen. We gaan zitten aan een knus tafeltje in de even simpel, maar zeer sfeervol ingerichte zaak. Een mooie mix van verschillende tafeltjes, stoelen en kleuren. Dit alles gecombineerd met een kleine open keuken waarin het altijd dringen is, maar wel heerlijke geuren vandaan komen.

Verse taarten en koeken @ Lunchcafé Lente
Verse taarten en koeken @ Lunchcafé Lente

Lunchcafé Lente heeft naast de begane grond nog een eerste verdieping met een zelfde inrichting. Maar onze voorkeur gaat absoluut uit naar de begane grond. We kunnen het namelijk ook niet laten om geregeld een blik te werpen naar de gezellige drukte in de keuken.

De lunch zelf

Natuurlijk komen we bij Lunchcafé Lente niet alleen voor de hartelijke ontvangst, de sfeervolle inrichting en de heerlijke geuren uit de keuken. De lunch zelf moet natuurlijk ook top zijn.

De kaart zelf ziet er niet heel spectaculair uit en er staan ogenschijnlijk ook geen spannende gerechten op, maar………het maakt volgens ons niet uit wat je besteld, want het is allemaal goddelijk lekker. Je smaakt in alles de liefde die gestoken wordt in de gerechten.

Salade kruidige kip met zoete aardappel, aubergine en courgette @ Lunchcafé Lente
Salade kruidige kip met zoete aardappel, aubergine en courgette @ Lunchcafé Lente

Wij hebben deze keer gekozen voor:

  • een boterham met huisgemaakte eiersalade van bio-eitjes en tuinkers, afgemaakt met uitgebakken spekjes en truffelmayonaise
  • salade kruidige kip met geroosterde zoete aardappel, gegrilde aubergine en courgette, kikkererwt, abrikoos, amandel en saffraandressing
Boterham zelfgemaakte eiersalade met uitgebakken spekjes en truffelmayonaise
Boterham zelfgemaakte eiersalade met uitgebakken spekjes en truffelmayonaise @ Lunchcafé Lente

Wat een feest aan kleuren en geuren op onze borden. En als je dan mag ‘aanvallen’ is dat echt een genot en dus een groot compliment aan de keukenbrigade van Lunchcafé Lente.

Conclusie

Wij hebben al vaker van de heerlijke lunches mogen genieten van Lunchcafé Lente, maar worden altijd weer positief verrast. Dus, als je in het centrum van Roosendaal een retegoed lunch-adresje zoekt, stap dan even binnen bij Lunchcafé Lente. Altijd welkom en top!

Facebook
Facebook
Pinterest
Pinterest
Instagram

LAAT EEN REACTIE ACHTER