Review | Serie Narcos Seizoen 1

0
1769
Narcos Seizoen 1

Je hebt wel eens van die series dat je de ene na de andere aflevering moet afkijken en het ineens middernacht is. Nou dan heb ik met Narcos Seizoen 1 absoluut een voorbeeld waarbij dat gebeurd is bij mij. Poehhhhhh zeg, wat een geweldige serie!

Het verhaal

Cocaïnebaron Pablo Escobar was de grote man achter het Medellin-kartel: de beruchte misdaadorganisatie die in de jaren ’70 en ’80 dood en verderf zaaide in Colombia. In Narcos zien we hoe de genadeloze Escobar (gespeeld door Wagner Moura) zich opwerkt naar de top van de criminele wereld.

We maken ook kennis met de gedreven Amerikaanse DEA-agenten Steve Murphy (gespeeld door Boyd Holbrook) en Javier Peña (gespeeld door Pedro Pascal). Zij zetten letterlijk hun leven op het spel om het snel groeiende drugskartel te ontmantelen en de grote leider achter de tralies te krijgen. Een bijna onmogelijke opgave, want vrijwel iedereen in Colombia is doodsbang voor de machtige en schatrijke Escobar. En terecht…

Onze review over Narcos Seizoen 1

Je hebt een paar afleveringen nodig om de hoofdrolspelers te gaan kennen en herkennen, maar als dat eenmaal gebeurd is dan laat deze serie je niet meer los. Het was bij mij zelfs zo erg dat ik me helemaal waande in het verhaal en zelfs een beetje medelijden kreeg met Pablo Escobar.

Let ook goed op de invulling van de bijrollen. Denk maar eens aan de dames rondom Pablo Escobar. Zijn eigen vrouw en moeder, maar ook zijn liefje buiten zijn huwelijk, worden magistraal gespeeld in deze serie. Ook alle strijders van Pablo Escobar en zijn tegenstanders zijn uitermate goed geselecteerd om hun rol te spelen.

Conclusie

Ik heb deze serie lekker op Netflix kunnen kijken, maar je kan deze serie natuurlijk ook gewoon aanschaffen op dvd via bijvoorbeeld Bol.com. Heerlijk om een paar afleveringen achter elkaar te kijken en zelf die keuze te hebben. Vooraf kan je namelijk niet echt bepalen welke afleveringen je het beste achter elkaar wilt zien, maar dat het gaat gebeuren, kan ik je de volle 100% garanderen. Wat een spannende en goede serie is dit zeg. Echt een aanrader!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER