Nijntje Museum: waar paradijs voor peuters en kleuters

0
1972
Nijntje Museum: paradijs voor peuters en kleuters
foto: Dré Horsthuis

Oké, voor iedereen die het niet wist. Er is dus daadwerkelijk een Nijntje Museum en die is gevestigd in Utrecht. Ons zoontje was afgelopen week 3 jaar geworden en dus tijd om deze mooie wereld te laten ontdekken door onze held.

Er is maar één conclusie te trekken: het is echt een waar paradijs voor peuters en kleuters! En dan zijn de ouders heel clichématig ook tevreden en blij.

Wat mag je verwachten van het Nijntje Museum?

Een bezoek aan het Nijntje Museum is een actieve ontdekkingstocht die je nooit meer vergeet. Kruipen, zoeken, ruiken, voelen, dansen: spelenderwijs leer je zoveel meer!
Alles is zodanig ingericht dat peuters en kleuters helemaal in de verschillende werelden van Nijntje zich kunnen in- en uitleven.

Het museum zit in een monumentaal pand waarbij de verschillende ruimtes en verdiepingen in diverse thema’s zijn ingericht. En die thema’s herken je dus letterlijk van de vele boekjes die Dick Bruna heeft uitgebracht.

Nijntje aan het tuinieren

Timmeren en plantjes water geven in en rondom een tuinhuis, fietsen en net als je ouders auto rijden op een groot verkeersplein, geluiden horen en nadoen van allerlei dieren in de dierentuin……en zo kan ik nog wel even doorgaan. Als ouder heb je voortdurend het gevoel om mee te doen en dat mag overigens ook gewoon. Let daarbij wel op de kleintjes en de afmetingen van sommige gebouwtjes. Die zijn natuurlijk helemaal afgestemd op de peuters en kleuters.

Waar kan ik het Nijntje Museum vinden?

Dit is dus een museum speciaal voor jonge kinderen.
In juli 2015 is het Dick Bruna Huis gesloten. Op dezelfde plek, midden in het Utrechtse Museumkwartier aan de Agnietenstraat 2, staat nu het Nijntje Museum. Het is groter – bijna 1000 m2 ! – en de inhoud is nog beter afgestemd op families met jonge kinderen.

Tips voor een bezoek aan het Nijntje Museum:

  1. koop je kaartjes online

De kaartjes zijn goedkoper als je ze online koopt en je weet zeker dat je terecht kan op de starttijd die je uitgekozen hebt.

2. op maandagen is het Nijntje Museum gesloten

3. mogelijkheden voor een kopje koffie, lunch of diner zijn er volop

Tegenover het museum is horeca aanwezig, die is overigens prima. Als je de straat uitloopt, is er een nog ruimere keuze te vinden. Wij hebben heerlijke burgers gegeten bij Meneer Smakers (locatie Twijnstraat 62), echt een aanrader!

4. eigen drinken en eten meenemen is toegestaan

Bij het Nijntje Museum hebben ze een picknickruimte ingericht waar je je zelf meegenomen drankjes en eten mag nuttigen.

5. kom je met de auto, plan dan extra tijd in

Parkeren bij het Nijntje Museum is op drukke dagen best lastig. De parkeerplaats is snel vol en verkeerd of dubbel parkeren is niet aan te raden. Dichtstbijzijnde parkeergarage is Parkeergarage Vaartsche Rijn en die is ongeveer 8 minuten wandelen.

Kortom, een echte aanrader om te bezoeken met jouw peuter of kleuter. Ben je er al eens geweest? Dan zijn we benieuwd naar jullie ervaringen en mening.

 

Facebook
Facebook
Pinterest
Pinterest
Instagram

LAAT EEN REACTIE ACHTER